Koulutus yhdistää naisia - Education Connects Women

Suomen Akateemisten Naisten Liitto koordinoi "Luetaan yhdessä" -verkoston yhteydessä Auroras-verkostoa, joka on suunnattu korkeakoulutetuille naisille. Sen tavoite on rohkaista Suomessa asuvia ulkomaalaisia naisia käyttämään suomen kielen taitoaan ja kehittämään sitä ammattikäyttöön sekä saada heidät verkottumaan suomalaisten kanssa ja integroitumaan paremmin yhteiskuntaan. Toiminnan kohderyhmänä ovat sekä suomalaiset että Suomessa asuvat ulkomailta muuttaneet koulutetut naiset. Verkoston toiminta alkoi vuonna 2012.

Tilaisuuksien kieli on pääsääntöisesti suomi, apuna käytetään englantia tarvittaessa. Koko ohjelman kattavana teemana on koulutettujen naisten työllistymisen edistäminen. Auroras-verkosto toimii pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Vaasan seudulla.

Eri tapahtumissaan Auroras-verkosto tarjoaa myös erinomaisen tilaisuuden “pistementorointiin" - neuvontaan elämän eri pisteissä. Onko sinulla työhön, opiskeluun tai suomalaiseen arkeen liittyviä kysymyksiä? Kun tulet seuraavaan tapaamiseen, kysy muilta. Verkostosta löytyy apua monenlaisiin tilanteisiin ja jos vastausta ei heti löydy - joku voi ottaa kanssasi selvää.

Vuosien 2012-2016 teemoja ovat olleet mm: 
Naisen asema ja työelämä, Terveydenhuolto (työnantajana), Yrittäjyys, Maahanmuuttopolitiikan vaikutuksen yksilölle, Nainen ja lasikatto, Suomen kielen merkitys työelämässä ym. Vierailuita olemme järjestäneet esimerkiksi seuraaviin organisaatioihin: Väestöliitto, Berner Oy, Nokia Oyj, Yleisradio ja Eduskunta.

Luentotilaisuuksien ja yritysvierailuiden välillä kokoonnumme vähemmän virallisissa tilaisuuksissa, jotta maahan muuttaneet naiset saavat paremman mahdollisuuden verkostoitua. Välitapaamiset yhdistämme luentoaiheisiin tai ne ovat pikkujouluja ja muita suomalaisin perinteisiin liittyviä tilaisuuksia.

Tilaisuudet ovat osallistujille ilmaisia, mutta toivomme osaanottajien ilmoittautumista sekä ilmoittautumisen peruuttamista, mikäli ei pääsekään osallistumaan tapahtumaan.

Liity sähköpostilistallemme. Auroras-listalta saat tietoa ympäri Suomea järjestettävistä Auroras-tapahtumista:

Liittyminen: lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen auroras-subscribe@lists.serverside.fi
Viestin sisällöllä tai aiheella ei ole merkitystä. Saat paluuviestin, johon vastaamalla sinut liitetään listalle. Saat vielä vahvistuksen liittymisestäsi.

Poistuminen: lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen auroras-unsubscribe@lists.serverside.fi
Sisällöllä tai aiheella ei ole merkitystä.Lisätietoa

More information

Vuosikertomus 2013

Vuosikertomus 2012